Klicka hör för att komma till index
Fakta om föreningen och hur du blir medlem

Här hittar du ledkartor
Här hittar du fina skoterbilder från Arvidsjaur
registrera dig på vårt forum och prata sedan allt som rör snöskoter
Här hittar du fina skoterbilder från Arvidsjaur

Medlem av

   
     
Kika in i Skoterstugan, här går det att värma sig under kalla skoterdagar Här kan du läsa om Arvidsjaurbornas skotereldorado kika in på Lefatsfjällen Hornliden är Arvidsjaurs högsta berg  
Reivo är ett naturreservat som är helt skyddat från det moderna skogsbruket. Området består av gammal urskog med en mängd fina småtjärnar och sjöar, en del med inplanterad ädelfisk. 
Arealen upptar en yta av ca. 10 000 ha, och är Sveriges största urskogsreservat nedan odlingsgränsen.  Skoterkörning är tillåten även utanför lederna med undantag av brandfältet.
Området har ett rikt djurliv och har man tur så träffar man på spår av bl.a. järv och lo. Sommartid även björn
1966 drabbades området av en stor skogsbrand som ödelade ca 600 ha skogsmark. Detta område har under senare år blivit mycket betydelsefull för skogforskningen, då man på plats har kunnat följa naturens egen läkningsprocess efter en skogsbrand utan inblandning av människan. Denna ”spökskog” är väl värd ett besök.


Den för allmänheten öppna Reivokojan

Men tänk på att det är förbjudet att köra skoter över området , då det kommer växande skog under snötäcket.

Ung fiskare testar "Lyckan"

Inne i reservatet finns det en mängd vindskydd samt en rastkoja öppen för allmänheten. Tänk på att taga med egen ved för tillgången är starkt begränsad och då området är klassat som naturreservat så är det även förbjudet att hugga eller bryta torra kvistar ur skogen .
nom hela reservatet krävs det fiskekort för att få fiska. Köp av fiskekort kan göras på turistbyrån nere i samhället. 

FÄRDBESKRIVNING
Till Reivo finns två alternativa Skoterleder att välja. Vi föreslår att du kör ut ur samhället längs Nasaleden österut mot Piteå. Nere på Arvidsjaursjön tar man av från Nasaleden och far mot Moskosel.
Tänk bara på att det nere på sjön finns en mängd biltestbanor upplogade, dessa kan vara svåra att upptäcka framförallt i mörker, därför är det säkrast att hålla sig till den ruskade leden över sjön. Väl uppe på land på andra sidan fortsätter leden längs ett stort myrområde. När man efter ca 15 km passerar Inlandsvägen mot Jokkmokk, så delar sig leden här. Tar man av mot höger kommer man till Moskosel. Rakt fram mot Reivo.
När man sedan åker vidare mot Reivo, fortsätter leden delvis längs en gammal revirväg i 9 km innan man är framme vid Reivo.

Om man vill köra en annan väg hem, kan man välja att ta leden via V:a Kikkejaur förbi Renvallen strax väster om Arvidsjaur. Denna led följer en del myrstråk i början men övergår sedan i mer skogsmiljö. Tänk bara på att när V:a Kikkejaur passeras så bör man följa den ruskade leden då även denna sjö är full av upplogade testbanor.

Reivo erbjuder jättefin lössnöåkning
för den som gillar sådant.

AVSTÅND 
Arvidsjaur – Reivo 24 km (via Moskoselsleden)
Arvidsjaur – Reivo 21 km  (via V:a Kikkejaur) 
Totalt hela turen: 45 km 

För detta område använd Blå kartan 25 I 

Klicka hör för att komma till index


Sidan uppdaterades 1 Mars 2008
Sidan skapades 1 Mars 2008

© Arvidsjaur SSF