Klicka här för att komma till index
Här hittar du fakta om föreningen och hur du gör för att bli medlem
Här hittar du beskrivningar på några trevliga utflyktsmål runt om i vår kommun

Här hittar du fina skoterbilder från Arvidsjaur
registrera dig på vårt forum och prata sedan allt som rör snöskoter
Kika in här för att se vilka företag som sponsrar vår verksamhet

Medlem av

Här hittar du ledkartor
Beskrivning av Nasaleden

Här har vi Arvidsjaurs snöskoterförening försökt beskriva i korta ordalag Nasaledens historia, samt tips på sevärdheter på den del som passerar vår kommun. Behöver du komma i kontakt med klubbarna som underhåller leden så finner du även det på denna sida.

Västerleden började att diskuteras så smått efter att Nasaleden blivit klar, då det började dyka upp intresse från klubbar vid kusten att kunna knyta samman Luleåregionen med Nasaleden.

Efter initiativ från Älvsby MS fritidsskotersektion Lodjuret så samlades berörda klubbar i Älvsbyn för att dra igång byggandet av denna led. Våren -94 kunde så leden invigas.
FAKTA OCH TIPS 

Idag underhålls leden ideellt av Snöskoterklubbarna med ett litet ekonomiskt stöd från kommunerna. Då kommunerna längs leden har olika bidragsnivåer så skiftar därför ledens standard och skick av förståeliga skäl. Leden börjar på Luleå älven vid  Gäddvik,  Går via Älvsby kommun upp till Arvidsjaur där den ansluter till Nasaleden. Den totala ledsträckan är 17 mil från kusten upp till Arvidsjaur.

Dessa klubbar har byggt och underhåller Västerleden
Klubb/länk till Hemsida Kontaktperson Tel
Fyrklöverns Snöskoterklubb Sune Engström 0920-85022
FSK Lodjuret  Älvsbyn Folke Nilsson 0929-109 00
Arvidsjaurs Snöskoterförening Stig Larsson 0960-13664

Vi vill här  klargöra att klubbarna ifrån säger sig allt ansvar vid färd över vatten. Dom ruskade isvägarna är endast att anses som rekommenderade leder över vattendragen,  men samtidigt är dom de säkraste isöverfarterna.

Vi klubbar som underhåller Västerleden är tacksamma för kommentarer och tips på saker som du som skoteråkare tycker behöver åtgärdas.

Klicka här för att komma till index

Sidan uppdaterades 1 Mars 2008
Sidan skapades 1 Mars 2008

© Arvidsjaur SSF